У Вінниці відкривається перший завод з переробки часнику на напівфабрикати і спеції для різних галузей харчової промисловості. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на SEEDS.
«Вперше в Україні і Східній Європі розпочинає роботу завод із комплексної переробки часнику на напівфабрикати і спеції для різних галузей харчової промисловості. Ми перетворюємо дуже примхливий, непростий у зберіганні і переробці овоч на чудовий, ароматний, гарно оформлений напівфабрикат для вітчизняних ковбасників, кулінарів, консервників і пекарів», — розповів заступник голови фермерського господарства «АГРО-МАЙСТЕР», керівник виробничого проєкту Василь Гудзовський.
«А ще ми даємо шанс тисячам українських селян, дачників і просто закоханих в нацпродукт любителів гострих відчуттів, не викинути плоди своєї нелегкої праці на смітник, а отримати гарний прибуток від вирощування часнику», — додає підприємець з Вінниччини.
Ринок споживання сушеного часнику в Україні чималий і 90% цього ринку — імпорт, переважно з Китаю. Тільки у 2019 році Україна імпортувала понад 5300 т свіжого часнику (в півтора рази більше в порівнянні з 2018 роком), 73% якого надійшло з Китаю; обсяг імпорту в 2019 році був рекордним з 2013 року.
Джерело: propozitsiya.com