В Україні затверджені норми природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах, а також порядок розрахунку норм природних втрат зерна і продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах і зернопереробних підприємствах. Про це 29 липня повідомила прес-служба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Про це пише propozitsiya.com з посилання на агентство АПК-Інформ.
Уточняється, що відповідний наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 червня 2019 р. № 316 зареєстрований в Міністерстві юстиції України 05 липня 2019 р. № 742/33713.
Згідно з повідомленням, документ встановлює єдині норми і правила для відображення в кількісно-якісному обліку зерна та продуктів його переробки, списання норм природних втрат.
«Оскільки Податковий кодекс України не передбачає самостійного визначення суб’єктами господарювання норм природних втрат зерна, затвердження норм дозволить без витрат працювати зерновим складам та зернопереробним підприємствам на базі діючих програм бухгалтерського обліку та автоматичних інформаційно-аналітичних комплексів обслуговування роботи цих підприємств», – акцентують в держслужбі.
Джерело: propozitsiya.com