Тайвань використовує порожні площі метро для вирощування затребуваних екологічно чистих продуктів харчування.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис в telegram каналі директорки Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА Алли Стоянової.
Для вирощування зелені використовуються сучасні та ефективні методи вертикального землеробства, щоб нагодувати пасажирів свіжими продуктами.
Гідропонна ферма Metro Fresh площею 40 кв. м., розташована на станції Nanjing-Fushing у столиці Тайбей, вирощує салат під світлодіодним освітленням у стерильному середовищі, щоб унеможливити використання пестицидів та гербіцидів.
Вертикальні ферми, також відомі як «smart ферми», стають все більш популярними у Тайвані, оскільки молоде населення острова не хоче працювати у сільському господарстві.
Розумні ферми менш трудомісткі та використовують технології для підвищення врожайності та пом’якшення кліматичних умов.
За словами Вінні Чана, заступника керівника Unimicron Plant Technology, щотижнева виробнича потужність складає близько 180 індивідуально упакованих пучків салату, кожен пакет важить 200 грамів.
Джерело: propozitsiya.com