У Китаї створили нові сорти яблук з високим вмістом флавоноїдів

Команда вчених, яку очолює професор Сюєсен Чен, із Шаньдунського аграрного університету здобула національну премію Китаю за розробку технології створення нових сортів яблук.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на fruit-inform.com.

При розробці нових сортів як батьківські форми використовувалися місцеві дикі яблуні, сорт Ред Фуджі (Red Fuji), а також зародкова плазма з високим вмістом флавоноїдів CSR6R6 з сортів Гала (Gala), Фуджі (Fuji) та інших. Таким чином вивели 4 нових сорти яблук з червоною та рожевою м’якоттю — Xinghong, Fuhong, Meihong та Manhong.

Нові сорти яблук мають кисло-солодкий смак, але фрукти сорту Meihong, який розробники ще назвали Sweet Red, відрізняються вищим вмістом цукру, тому кислуватий присмак майже відсутній.

Нова лінійка сортів внесе різноманітність до асортименту червоних яблук в азіатських країнах. Очікується, що за три-чотири роки нові сорти яблук будуть офіційно представлені на азіатському ринку.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *