У сезоні-2020/21 світове виробництво яблук скоротиться на 3,3 млн тонн, — прогноз

Світове виробництво яблук в сезоні 2020/21 рр. скоротиться на 3,3 млн т до 76,1 млн т. Експорт збережеться на рівні 5,8 млн т, повідомляє Міністерство сільського господарства США (USDA).

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на fruitnews.

Урожай яблук у Китаї в сезоні 2020/21 рр. скоротиться на 1,9 млн т до 40,5 млн т через сильні заморозки в північних провінціях країни. Прогнозується, що в зв’язку з цим скоротяться поставки китайських яблук хорошої якості, але збільшяться обсяги поставок яблук нижчої якості на ринки Південно-Східної Азії до 1,2 млн т. Імпорт знизиться на 20 тис. т до 80 тис. т.

Виробництво яблук в ЄС збільшиться на 500 тис. т до 12,2 млн т. Експорт зросте на 100 тис. т до 1,1 млн т завдяки зростанню виробництва в Польщі.

У США виробництво яблук скоротиться на 150 тис. т до 4,7 млн т, так як ураган пошкодив сади в штаті Вашингтон, а в штаті Мічиган яблуневі сади постраждали від заморозків. Експорт знизиться до 815 тис. т, а імпорт збільшиться до 120 тис. т завдяки зростанню поставок із Канади і Південної півкулі.

Прогнозується, що в Чилі виробництво яблук збільшиться на 46 тис. т до 1,2 млн т. Експорт збільшиться на 5 тис. т до 655 тис. т. У Мексиці врожай яблук скоротиться на 80 тис. т до 680 тис. т через несприятливі погодні умови. Імпорт залишиться на рівні 250 тис. т. У Новій Зеландії виробництво яблук складе 583 тис. т в сезоні 2020/21 рр. Експорт скоротиться до 390 тис. т.

У ПАР виробництво яблук збільшується третій рік поспіль. Нові яблуневі сади і сучасні системи зрошення дозволять наростити урожай яблук на 18 тис. т до 960 тис. т. Експорт збільшиться до 510 тис. т.

Урожай яблук в Туреччині в сезоні 2020/21 рр. виросте на 680 тис. т до 4,3 млн т завдяки закладці нових садів і розширенню асортименту вирощуваних сортів. Експорт турецьких яблук збільшиться на 40 тис. т до 250 тис. т за рахунок збільшення виробництва.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *