Європейський союз готує програму боротьби з марнотратним споживанням продуктів харчування і втратами в харчовій промисловості.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.
Виробленню рекомендацій для Плану дій ЄС з харчовим відходам присвячена конференція Платформи ЄС щодо скорочення харчових відходів і марнотратного споживання продовольства. Вона пройшла в Раді ЄС.
Без вирішення проблеми втрат і марнотратства в споживанні продуктів харчування ЄС не зможе створити стійкий продовольчий ланцюжок “від ферми до тарілки”, заявила напередодні конференції комісар ЄС з питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес.
ЄС має твердий намір до 2030 року вдвічі скоротити харчові відходи на душу населення на рівні роздрібної торгівлі та споживання, а також зменшити втрати в процесі виробництва і поставок продуктів харчування.
Платформа, створена у 2016 році, об’єднує державні організації та приватні компанії для взаємодії між найважливішими сегментами харчового ланцюжка, а також експертів, відібраних за допомогою відкритого конкурсу.
Вона націлена на вироблення заходів боротьби з втратами і марнотратним споживанням, організовує обмін передовим досвідом та оцінку стійких досягнень.
Джерело: propozitsiya.com