Європейські органічні продукти часто дешевші за українські аналоги

Собівартість органічної продукції у багатьох європейських виробників нижча, ніж у українських. 

Про це розповів Віталій Подольников, директор фірми «ВЛТ Флора», що спеціалізується на органічному ягідництві, в ході регіонального форуму «Органічна Україна-2021. Київ», що пройшов 21 квітня, пише propozitsiya.com.

Спікер уточнив, що таке трапляється в ході спроб вийти напряму в невеликі європейські магазини: продукція місцевих конкурентів виявляється дешевшою. Віталій Подольников це пояснює більш вигідними конкурентними умовами: дешевшим кредитуванням, державною підтримкою, ширшим асортиментом добрив, дозволених для органічного землеробства. 

Тож, як розповів пан Віталій, його фірма навчилася в Україні продавати свою продукцію дорожче, ніж у Європі — за рахунок торгової марки, роботи з мережами супермаркетів, якості сортування, «холодного» зберігання, логістики. 

«Все це коштувало великих вкладень», — додав він.

В цілому ж, за словами В. Подольникова, собівартість органічної продукції на 15-20% вища, ніж вирощеної з використанням хімікатів. Ціна органічної продукції в українських супермаркетах, за його спостереженнями, в середньому на 22% вища, ніж «конвенційної». 

«За прямих продажів ця націнка вища», — додав пан Віталій.

 

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *