Держпродспоживслужба України погодила наказ міністерства охорони здоров’я, що передбачає встановлення максимально допустимого рівня вмісту хлорпірифосу в сільськогосподарській та харчовій продукції. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на «АПК-Інформ».
«23 квітня я поставила свій підпис під узгодженням проекту наказу МОЗ, яким максимально допустимий рівень вмісту даного пестициду в сільськогосподарської продукції та харчових продуктах приводиться у відповідність з нормами ЄС. По суті цими обмеженнями Україна фактично відмовляється від повномасштабного використання хлорпірифосу», – написала глава Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.
«Залишилося ще трохи і Україну можна буде привітати з запровадженням украй важливих європейських норм», – підкреслила голова Держпродспоживслужби.
Даним наказом передбачено затвердження максимально допустимого рівня вмісту хлорпірифосу і хлорпірифос-метилу в сільськогосподарської продукції та харчових продуктах в кількості 0,01 мг/кг (мг/л). Датою набрання наказом чинності планується встановити 1 січня 2022 р.
Джерело: propozitsiya.com