За даними Української асоціації аграрного експорту, Україна посідає друге місце в світі за обсягом виробництва черешень, щороку вітчизняні садівники вирощують 133 тис. тонн цієї ягоди.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на ukrinform.
За словами керівника асоціації Дмитра Крошки, обсяги колосальні, причому левову частку врожаю споживають наші співвітчизники.
Але при цьому тільки лише 20% від нього вирощують професійні аграрії.
На думку Крошки, фермери, які закупили необхідну техніку, обладнання, які працюють системно, при цьому ще й створюють додаткові робочі місця і можуть виступати в ролі експортерів, вирощують лише близько 24 тис. тонн черешні.
Всього в Україні під вирощування ягід відведено 23 тис. га землі, на професійний сегмент припадає лише 7,5 тис. га.
Згідно з офіційними статистичними даними, за обсягами вирощування черешні Україна — на другому місці в світі. Але, на жаль, за ефективністю технологій захисту ягід, скажімо від комах, наша країна пасе задніх.
У промисловому виробництві аграрії їх практично не застосовують, обробляються тільки експериментальні ділянки. Тому, вважає Крошка, вітчизняним фермерам необхідно в цьому плані розвиватися, впроваджувати сучасні технології, які дозволять виробляти якісний продукт.
Джерело: propozitsiya.com