Українські аграрії вирощують недостатньо столового винограду навіть для внутрішнього ринку. Раніше дефіцит покривав імпорт, проте минулого сезону імпортували мало через карантини.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на EastFruit.
«Сьогодні столовий виноград у нас здебільшого вирощують у господарствах населення. Як результат, зазвичай на полицях супермаркетів ми бачимо переважно імпортну продукцію. Але не цього сезону. Європейці до нас свій виноград не везуть, бо в них зняли карантин і вони з’їдають усе самі. Тож в Україні намітився дефіцит винограду на споживчому ринку», – зазначив Андрій Гайдай, власник розплідника винограду «Виноград-Одеса».
Він додав, що в господарстві «шалена черга» на тепличний виноград, хоча його зібрали небагато – лише 10 т.
«Ціна на виноград з поля в південних областях становила в середньому 50-60 грн/кг. У минулі роки була до 30 грн. Якщо валюта зросла в ціні на 30%, то виноград подорожчав на 80%», – зазначив власник розплідника.
Джерело: propozitsiya.com