Українцям не вистачить вітчизняного столового винограду

Українські аграрії вирощують недостатньо столового винограду навіть для внутрішнього ринку. Раніше дефіцит покривав імпорт, проте минулого сезону імпортували мало через карантини.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на EastFruit.

«Сьогодні столовий виноград у нас здебільшого вирощують у господарствах населення. Як результат, зазвичай на полицях супермаркетів ми бачимо переважно імпортну продукцію. Але не цього сезону. Європейці до нас свій виноград не везуть, бо в них зняли карантин і вони з’їдають усе самі. Тож в Україні намітився дефіцит винограду на споживчому ринку», – зазначив Андрій Гайдай, власник розплідника винограду «Виноград-Одеса».

Він додав, що в господарстві «шалена черга» на тепличний виноград, хоча його зібрали небагато – лише 10 т.

«Ціна на виноград з поля в південних областях становила в середньому 50-60 грн/кг. У минулі роки була до 30 грн. Якщо валюта зросла в ціні на 30%, то виноград подорожчав на 80%», – зазначив власник розплідника.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *