Кожна десята пляшка соку у світі виготовляється з українських фруктових концентратів, повідомив міністр аграрної політики Віталій Коваль після візиту на один із заводів компанії TBF Group на Львівщині, пише propozitsiya.com.
TBF Group займається переробкою фруктів, овочів та ягід уже понад 20 років. Компанія розпочала діяльність у 2003 році, і сьогодні має п’ять заводів у різних регіонах України. Загалом за сезон підприємства переробляють близько 300 тисяч тонн сировини.
Продукція компанії представлена не тільки на українському ринку, а й експортується до ЄС і США. Заводи TBF Group побудовані за сучасними стандартами – з використанням енергоефективних технологій та із замкненим циклом виробництва, що дозволяє мінімізувати відходи.
Під час війни компанія не лише зберегла виробництво, а й відкрила новий напрямок – біоетанол. У кінці 2024 року запрацювала перша лінія заводу Westnol. Щомісяця тут виробляють 4 500 кубометрів біоетанолу. Основна сировина – кукурудза, обсяги її переробки становлять 11 500 тонн на місяць. У планах – збільшити виробництво вчетверо.
Окрім біоетанолу, компанія випускає супутню продукцію: суху барду (DDGS), кукурудзяну олію, а також готується до запуску виробництва скрапленого вуглекислого газу (СО2).
«Такий приклад надихає. Адже мета Мінагрополітики – перетворити Україну з аграрної на агроіндустріальну країну. І розвиток глибинної переробки – один із шляхів до цього», – зазначив Віталій Коваль.
Джерело: propozitsiya.com