На Київщині фермер вирощує “їжу майбутнього”

Фермер Юрій Осадчий відновлює вирощування земляного горіха, або чуфи. Журналістам ресурсу AgroPortal.ua фермер розповів, що чуфа одна з традиційних для України, проте забутих культур, пише “Агро-Центр”.

Горіх має багато корисних властивостей, зокрема, дає швидке насичення, адже має у складі до 35% жирів, 25 % цукру та чимало білка. А ще йод, магній, натрій, калій, селен, фолієву кислоту та багато іншого.

Чоловік почав вирощувати чуфу почав 8 років тому з 4-х горішків, які привезла з Казахстану тітка. Його ділянки розташовані в Бориспільському та Баришівському районах на Київщині.

“Застосовую лише ручну працю. Вихід врожаю дуже високий. Цього сезону висадив на сотку кілограм горішка, зібрав 70 кг”.

Підприємці з Запоріжжя вирощують та продають суперфуд — спіруліну

Переробляти горіхи, фермер почав в минулому році. З них він готує печиво, яке називає чуфарики, а також чуфо-мед. А зі стебел робить подушки. Нещодавно з’явилася ідея заварювати з коріння смикавця чай.

“Чуфу наряду з амарантом вчені називають їжею майбутнього. Вона дуже невибаглива до вирощування і надзвичайно корисна”, — додає Осадчий.

Фермер пояснює, що з радістю б розширив виробництво, проте поки є проблеми з реалізацією продукції.

ТОП-5 кращих фільмів про фермерів

“Доки торгові мережі не змінять політику відносин з фермером, не маю бажання з ними працювати”,

— говорить він.

Фермер вважає виробництво чуфи перспективним і готовий ділитися досвідом та навіть посадковим матеріалом з початківцями.

Фермер з Тернопільщини виготовляє еко-брикети з соломи, котрі можуть замінити паливо

За матеріалом Аgroportal.ua

Джерело: news.agro-center.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *