Пиво Winter IPA готується з гілок перероблених різдвяних ялинок. Кампанії з мінімізації відходів From Tree to Tipple (“Від дерева до напою”) стартувала ще у грудні 2018 року, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Bit.ua.
Кампанією броварня мала на меті зменшити кількість непотрібних ялинок, та перетворити їх на щось смачне.
Ялинки для приготування пива збирали ресторани та бари Амстердаму, міський ботанічний сад та волонтери. Загалом для переробки було зібрано близько тисячі ялинок, з яких отримали 600 кг голок.
Німецький фермер будує бізнес на гусеницях
Пиво з ялинкових гілок вийшло легке світле та з ароматами вічнозеленого лісу та присмаком цитрусових і хмелю.
“Ялина – це не типовий для пива інгредієнт, проте він надає напою певної ботанічній якості.”
— кажуть пивовари.
“Окрім того, що ми зробили смачне пиво, ми побачили ефективність нашої ідеї: дуже багато людей підтримали ініціативу з мінімізації відходів”,
— кажуть ініціатори акції From Tree to Tipple.
На Івано-Франківщині родина фермерів розводить екзотичних птахів
Пивовари рекомендують поєднувати з м’ясом, морепродуктами та сирами.
Минулого року Різдвяне пиво мало чималий успіх, тому цьогоріч броварня вирішила повторити експеримент.
Вигідний бізнес: українці можуть заробляти до 100 тисяч гривень з гектара кукурудзи
Джерело: news.agro-center.com.ua