Компанія Meatable обіцяє, що її продукт стане гуманною, екологічною та смачною заміною справжньому м’яса. Почати масове виробництво планується в 2025 році, пише “Агро-Центр”.
Зараз найпоширенішою технологією створення штучного м’яса залишається виробництво на основі рослинних компонентів. Проте, швидко розвивається і альтернативний підхід — вирощування м’яса в лабораторії з окремих клітин.
Одна з компаній, що працюють в цій сфері — нідерландська Meatable. У минулому році Meatable представила свій підхід до виробництва яловичини з пробірки. Аналогічний продукт розробляють конкуренти з Aleph Farms і Memphis Meats.
На Запоріжжі німець займається фермерством й вирощує чорних та синіх курей
Щоб уникнути суперництва з ними, нідерландський стартап прийняв рішення перейти на інший популярний вид м’яса — свинину. Як зазначає TechCrunch, цей крок здається особливо своєчасним на тлі зростання світових цін на свинину через епізоотії африканської чуми свиней.
Фермери роздягнулися аби показати, що село це сексуально (фото 18+)
Нідерландсьій компанії вже вдалося залучити $ 7 млн від інвесторів і грант на $ 3 млн від Єврокомісії. Ці гроші підуть на розробку біореактора, який буде представлений вже в наступному році. А до 2025 року планується запустити фабрику, що виробляє тисячі кілограм м’яса.
“В селі можна не лише жити, а й заробляти”: фермер вирощує та продає вівць унікальної породи
У Meatable стверджують, що їхня технологія дозволить виробляти м’ясо, витрачаючи на 96% менше води та на 99% менше земель. За умови, що виробництво буде споживати енергію з відновлюваних джерел, свинина з пробірки може стати екологічною заміною справжньому.
Прибуткова справа: українські фермери можуть заробляти на вирощувані коноплі
Джерело: news.agro-center.com.ua