Прибуткова справа: равликова ферма може окупитися на 400%

Равликові ферми відносно новий вид бізнесу для України. Найчастіше равликів з українських ферм продають до ЄС. Активний експорт та високі ціни прогнозують збільшення популярності подібних господарств, пише “Агро-Центр”.

В Україні культура споживання равликів не надто розвинена, а от за кордоном цей делікатес користується чималою популярністю. Співзасновник фермерського господарства “Равлик 2016” та переробного підприємства Ukrainian Snail Holding Сергій Данилейко, вважає, що найближчим часом кількість равликових ферм в Україні зросте, щонайменше до 1500, а то і 3000.

З В’єтнаму до України: інтернаціональна родина вже 27 років розвиває органічний бізнес в Україні (інтерв’ю)

“Найголовніші труднощі, з якими стикаються молоді фермери на старті равликового бізнесу, – це те, що їм дали неправильну інформацію про технології вирощування”,

— додає підприємець.

Підприємець вважає, що за знаннями слід звертатися до фахівців, які прийшли в цей бізнес років 6-10 тому і встигли на практиці відпрацювати всі тонкощі нішевого виробництва.

Молодь у селі: “дауншифтери” створили органічну ферму на Черкащині

За словами Сергія мінімальні інвестиції в равликовий бізнес — €15 тис. Кошти слід вкласти в основні засоби, будівництво бази по репродукції та вирощування молюсків. Далі вкладення підуть на заробітну плату працівникам і корм для равликів.

“Найважчий етап – три місяці репродукції, коли недосвідчений фермер бере ікру у равлики. Це дуже відповідальний час, коли можна допустити найбільше помилок”,

— говорить фахівець.

До слова, сам “Равлик 2016” повернув інвестиції в виробництво за сезон. Зараз прибуток ферми зріс на 300-400%.

Загалом, на глобальному ринку равликів зараз спостерігається дефіцит. Хоча кількість ферм в тому ж Євросоюзі досить висока – до 3 тис., а за неофіційними даними, і до 10 тис. ферм в кожній країні.

“Червоне золото”: фермер з України вирощує найдорожчу спецію в світі (фото)

За матеріалом “Seeds.org”

Джерело: news.agro-center.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *