“В селі можна не лише жити, а й заробляти”: фермер вирощує та продає вівць унікальної породи

На Коломийщині у селі Станіславівка, на трьох гектарах вирощують та утримують близько сотні поголів’я свійських тварин, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Galka.if.ua”.

Максим Чопей — виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття розповів, що головною особливістю ферми є те, що тут вирощують овець романівської породи. Вівці цієї породи відрізняються високою якістю хутра, молока та м’яса.

“Тваринництво як бізнес сьогодні дає чималий економічний ефект прикарпатським господарствам, а діяльність з розведення овець нині стрімко розвивається. Якщо говорити про село Станіславівку, то тут економічним профілем завжди вважалось тваринництво. Врахувавши всі сприятливі передумови, з’явилась ідея зі створення овечої ферми. Вівчарство, без перебільшення, є сектором економічного зростання, котрий сприяє високій зайнятості населення, збільшенню надходжень, а також розвитку еко-фермерства“,

— вважає експерт.

Фермер з Донеччини вирощує овочі для місцевих шкіл (фото)

Власник ферми Євген Очеретяний поділився, що ідея започаткувати власне господарство виникла в нього давно. Але реалізовувати задумане почав лише після того, як відвідав тренінги Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

“Ще будучи у Німеччині та США, мріяв переїхати в село та створити власну ферму. У такий спосіб хотів довести, що в селах можна не лише жити, а й заробляти кошти. Відвідавши низку тренінгів, які організовує агенція, зрозумів, що децентралізація дійсно дає колосальні можливості з розвитку автентичних видів ремесел”,

— сказав він.

Головний акцент фермер робить на продаж “мармурового” м’яса та овечих шкур.

Екзотичний бізнес на Прикарпатті: колишній АТОвець розбудовує страусину ферму

“Овече молоко за своїми характеристиками є теплим, і воно не дозволяє утворюватись раковим пухлинам у тваринах. До того ж перед бійнею організм вівці не виділяє адреналін, котрий, відповідно, не потрапляє до м’яса та не робить його отруйним. М’ясо вівці по праву вважають високоякісним, дієтичним та екологічно-чистим продуктом”,

— переконаний він.

Євген переконаний, що проблем з реалізацією продукції не повинно бути, через те, що продукт вважається дефіцитним.

“Для того, щоб діяльність ферми розвивалась, маю наміри збільшити кількість поголів’я овець до 300, а також розширити площу господарки до 30 га. Тоді така діяльність стане рентабельною і вже тоді можна виходити на ринок”.

Львівська екзотика: фермер вирощує та продає банани

Джерело: news.agro-center.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *