Анна Васильєва кандидат наук, за освітою політолог. Готувати солодощі почала за покликом серця. Сьогодні майстриня виробляє корисний зефір, за рецетом, який розробляла понад 5 років, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Укрінформ”.
Родом Ганна Васильєва з Луганська, на західну Україну переїхала в 2014 році. Сьогодні жінка не любить, коли її називають “переселенкою”, тому, що вважає — про людей треба судити за їхніми справами.
Прибутковий бізнес: на півдні України фермер виготовляє унікальне горіхове молоко
Своєю метою, Ганна вважає подолати стереотип, що коли мова про солодощі, то обов’язково треба робити вибір між користю і здоров’ям. Завдяки експериментам, господині вдалося знайти рецепт смачного та корисного зефіру — в ньому мінімум цукру та максимум фруктів і вітамінів. Недарма його наперед замовляють закарпатки, які стежать за фігурою, і навіть мами починають із цих солодощів прикорм для малюків.
Кращі агросадиби Хмельниччини для відпочинку (фото та деталі)
” Моєю метою було зменшити кількість цукру до оптимального рівня, який би давав смак і водночас, потрібну консистенцію. Теоретично, можна зробити її іще меншою, але тоді зефір погано застигатиме. Магазинний зефір довго зберігається саме тому, що там фруктів менше, а цукру багато, тож він у вакуумній упаковці може понад місяць не втрачати смакових якостей. А мій зефір буде всихати і за два дні стане таким “дерев’яним”, тому його треба швидко з’їсти, максимум за два дні.”
— розповідає кондитер.
Еко-ферма: в Україні на тисячах гектарів вирощують органічну продукцію (фото, відео)
Сьогодні Ганна разом з колежанкою керують сімейною кондитерською. Акцент зробили саме на корисних солодощах для всієї сім’ї. На вітрині – все найкорисніше, з якісних продуктів.
“Корисні солодощі, це справді наш девіз. Ми принципово використовуємо тільки корисні та натуральні продукти: масло, шоколад, високоякісне какао-масло та порошок, нерафіновану кокосову олію, яка максимально корисна, кокосове та рисове борошно… Безглютенове борошно, цукрозамінники, які ми використовуємо, – також найвищої якості, це той єдиний варіант, про який ученими доведено, що він може бути корисним для здоров’я, а не навпаки: це суміш еритриту та стевії, яка не має побічних ефектів, як приміром, фруктоза, і не провокує ріст рівня цукру в крові.”
Фермер розповів як йому вдається вирощувати овочі та салати в пустелі
” Ми зараз маємо певне меню, де все це застосовуємо, згодом, звісно, наша лінійка буде розширюватися, але ми дотримуватимемось того ж принципу: солодощі мають бути корисними. Це такий собі навіть виклик часу.”
— каже пані Ганна.
Кондитерська справа переросла з хобі у основне заняття, проте навіть зараз Ганні не припиняє викладати в університеті. Готує кондитер зефір з різними смаками: від яблучного до ягідного.
Фермерки з села погодилися на пікантні фото
Джерело: news.agro-center.com.ua