Сьогодні, власники закладів все частіше вирішують вирощувати продукти для своїх закладів власноруч. Так, в Умані ресторатор вирішив зайнятися фермерством та почав вирощувати овець для свого ресторану, пише “Агро-Центр”.
Володимир Ханапетов пригощає гостей свого закладу власно вирощеним корисним продуктом. На своїй фермі він вирощує овець гісарської породи. Їхнє м’ясо відрізняється смаком та корисними властивостями.
Український ринок захоплює контрабандна свинина з ЄС
“Вперше я побачив гісарських баранів у знайомого на Вінниччині. Раніше діла з цією породою не мав, але вирішив і собі спробувати розвести кілька голів. Та коли зрозумів, що це справді вигідна порода, почав поступово скуповувати у різних областях племінних овець.”
— розповів Володимир.
Розведення цієї породи має свою перевагу — тварини дуже швидко ростуть. Також, вони абсолютно невибагливі до їжі. Але оскільки це вільнолюбні тварини, підприємець взяв собі на допомогу чабана, з яким вони випасають стадо.
У 2018 фундук став найпопулярнішою культурою серед українських садівників
“Мені подобається, що у цих овець добре розвинений стадний інстинкт. Вони завжди тримаються разом.”
— поділився фермер.
Найголовнішим у цій породі є курдюк. У тварин на задній частині спини виростає спеціальний придаток, у якому накопичується цінний жир. Він не має специфічного запаху чи присмаку. Його дуже широко використовують у кулінарії, адже він надає стравам неймовірного смаку.
Господар не припиняє шукати оригінальні рішення для свого закладу та радо чекає нових відвідувачів.
Українці витрачають на їжу більшу частину доходів
Джерело: news.agro-center.com.ua