Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gd-rating-system domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/koppst/htdocs/koppst.kr.ua/wp-includes/functions.php on line 6121
У Сінгапурі почали робити морозиво з повітря | ► КОППСТ

У Сінгапурі почали робити морозиво з повітря

Сінгапурський ресторан Fico створив перший у світі шоколадний десерт, виготовлений з інгредієнтів найбільш стійкого білка у світі Solein, отриманого з повітря.

Про це повідомляє фінська харчова технологічна компанія Solar Foods, яка розробила цей білок. 

Як зазначається, ресторан отримав схвалення регулюючих органів Сінгапуру для комерційного використання Solein минулого року.

«Це перший випадок в історії, коли їжа, вироблена без жодного зв’язку з фотосинтезом і сільським господарством, стала доступною для широкого загалу. Унікальне морозиво замінює молочні продукти Solein, найбільш екологічно чистим білком у світі, і виключає тварину з ланцюжка», — говориться у повідомленні компанії.

Білок Solein виробляється за допомогою біопроцесу, який живить мікроби вуглекислим газом, воднем і киснем разом із невеликою кількістю поживних речовин. Результатом є харчова сировина, яка містить 65-70% білка, 5-8% жиру, 10-15% харчових волокон і 3-5% мінеральних речовин з поживним складом, подібним до сої або водоростей.

Очікується, що Solein можна буде використовувати для заміни інших білкових продуктів. 

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *