Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gd-rating-system domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/koppst/htdocs/koppst.kr.ua/wp-includes/functions.php on line 6121
На ринку свинини прогнозують стабільні ціни до кінця зими | ► КОППСТ

На ринку свинини прогнозують стабільні ціни до кінця зими

Ціни закупівлі свиней забійних кондицій на початку лютого втримуються на досягнутому рівні.

Про це повідомляє асоціація «Свинарі України».

«Як і в попередні тижні, більшість операторів українського ринку промислової свинини не змінювали ціни закупівлі: основні товарні партії реалізовували по 74-76 грн/кг (+/- 1 грн/кг епізодично), а середньозважена ціна кілограма свинини живою масою втримується без змін на позначці 74,2 грн», — констатують фахівці.

Представники м’ясопереробки, як і до цього, інформують про ослабленість торгівлі за всіма каналами збуту. Хоча млявість реалізації відповідає традиційній сезонній динаміці, частина заготівельників передбачає, що це має спричинити поступовий зсув цін закупівлі. Так, на думку окремих операторів, дефіцит кондиційного живця переоцінений, а дещо активніше, ніж у четвертому кварталі року, надходження імпортної м’ясної сировини відновить свій регуляторний вплив на цінову ситуацію.

«Водночас інші м’ясопереробники вважають, що, як торік, так і нині, динаміка зовнішніх закупівель свинини не відображається на ціноутворенні, тоді як низьку активність торгівлі з початку року урівноважує обмежена пропозиція свиней забійних кондицій. Беручи до уваги умовний баланс сил на ринку свинини, частина переробників очікує, що котирування надалі залишатимуться на досягнутому рівні, а ця стабілізація може тривати до кінця зими», — підсумували в асоціації. 

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *