Названо причини подорожчання свинини

Середня ціна кілограму охолодженої свинини у березні склала 180,3 грн/кг, що на 2,1%, або 3,7 грн/кг вище за лютневий показник.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

«Найпомітніше подорожчання торкнулося бюджетніших лопатки та тазостегнової частини, середня ціна яких у березні зросла на 7,5 грн/кг та 5,7 грн/кг проти лютневої позначки (+4,5% та +3,7% відповідно). На 3,5% подорожчала корейка, ціна якої додала 6,8 грн/кг у середньому та повернулася до жовтневого рівня. Решта частин обмежилися приростом у межах 0,5-2%», ― повідомляють аналітики АСУ.

Водночас динаміка цін на ринку живця свиней та на полицях м’ясних прилавків цього місяця розсинхронізувалася.

«Ранній Великдень, мінімальні обсяги імпорту та істотне зниження цін у лютому сприяли оперативнішому відновленню цін на свиней забійних кондицій у березні. Тож уже в середині березня середньозважена ціна на свинину живою масою перетнула позначку 73 грн/кг, нижче якої не опускалася до кінця місяця та перебувала на відносно сталому рівні з коливанням у межах 1%. Ціни на охолоджені свинячі напівфабрикати, навпаки, не припинили висхідного руху, продовживши його і на початку квітня, проте вже за аналогічної зміни цін закупівлі», ― зауважують в АСУ.

На 2% у березні подорожчала і курятина ― до 124,55 грн/кг.

«Двовідсоткове здорожчання свинини та курятини у мережах національних супермаркетів відповідає темпам приросту цін на продукти харчування та безалкогольні напої порівняно з лютим», ― коментують аналітики асоціації з посиланням на дані Держстату.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *