ТВАРИННИЦТВО

Ферма на Черкащині виробляє на 20% більше молока, ніж до війни

Джерело фото: Суспільне Без вихідних та на «дизелі» — так в умовах відключень електрики доять корів у селі Хрущівка на Черкащині. Для цього мають два генератори, які придбали у 2020 році. Про це «Суспільному» розповів директор фермерського господарства Дмитро

Читати даліФерма на Черкащині виробляє на 20% більше молока, ніж до війни

Шлях української свинини на ринок ЄС займе мінімум два роки

2022 рік став особливим — ЄС зробив значні послаблення щодо експорту продукції з України. Зокрема, є певне розуміння, що це може бути і продукція свинарства, що раніше навіть особливо не обговорювалося. Про це заявила президент асоціації «Свинарі України» (АСУ) Оксана

Читати даліШлях української свинини на ринок ЄС займе мінімум два роки

Молочарі назвали кроки, які допоможуть галузі вижити у 2023 році

Ціни на світових ринках на молочну продукцію ідуть вниз (рецесія). Внутрішнє споживання падає через те, що українці стають дедалі біднішими. Тому молочну галузь чекає попереду непростий рік. Про це розповіла генеральний директор Асоціації виробників молока (АВМ) Ганна

Читати даліМолочарі назвали кроки, які допоможуть галузі вижити у 2023 році

Поголів’я свиней у Данії скоротилось до 20-річного мінімуму

Поголів’я свиней у Данії впало до мінімуму за 20 років, що призводить до скорочення експорту поросят. Експорт поросят до Німеччини з січня по листопад 2022 року впав на 11,9% — до майже 5,09 млн порівняно з аналогічним періодом минулого року,…

Читати даліПоголів’я свиней у Данії скоротилось до 20-річного мінімуму

Біржові індекси молочних продуктів завершили рік зниженням

Біржові індекси на основні молочні продукти під час останніх у цьому році торгів Global Dairy Trade (GDT) 20 грудня продемонстрували зниження. Про це повідомив у Telegram партнер проєктів «Інфагро» Максим Фастєєв. «Всі ключові товари (у т.ч. сир) — вниз, індекс…

Читати даліБіржові індекси молочних продуктів завершили рік зниженням

Ринок свинини пожвавився перед святами

Котирування на ринку живця у кінці року підвищилися у відповідь на передсвяткове пожвавлення попиту. Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України». «У передостанній тиждень року ціни на живець свиней забійних кондицій зросли на 2-4 грн/кг проти

Читати даліРинок свинини пожвавився перед святами

Переробники збільшили закупівлю свиней на 40%

Переробні підприємства у січні-вересні 2022 р. закупили 167,6 тис. т свиней у живій вазі. Про це свідчать дані Міністерства аграрної політики, презентовані під час заходу «Вітчизняне свинарство: підсумки 2022 та перспективи 2023». Як зазначається, вказаний обсяг на 39,9% більше

Читати даліПереробники збільшили закупівлю свиней на 40%

Майже 70% українського експорту замороженої яловичини купує Китай

Україна у січні-листопаді 2022 р. експортувала 13,3 тис. т замороженого м’яса ВРХ, що на 45,7% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це свідчать дані Державної митної служби, пише AgroTimes. Експорт цієї продукції приніс Україні $61 млн, що на…

Читати даліМайже 70% українського експорту замороженої яловичини купує Китай

Тваринництво відновлюється після падіння на початку війни

Процес відновлення триває в усіх секторах тваринництва. Про це заявив у телеефірі перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, говориться у повідомленні Мінагрополітики. «У нас був цикл суттєвих втрат у тваринництві

Читати даліТваринництво відновлюється після падіння на початку війни

Український ринок молока стабілізувався

Ринок молока в першій декаді грудня очікувано характеризувався стабільністю. Середні значення в розрізі ґатунків хоч і показували мінімальний приріст, та діапазон залишився без змін. Про це йдеться у повідомленні Асоціації виробників молока. Так, середня

Читати даліУкраїнський ринок молока стабілізувався

Українське м’ясо птиці отримало доступ до ринку Канади

Акредитовані українські підприємства з листопада можуть використовувати погоджений Офіційний сертифікат щодо перевірки м’яса для експорту м’яса птиці з

Читати даліУкраїнське м’ясо птиці отримало доступ до ринку Канади

Три прикарпатські пасіки отримали племінний статус

Експертна комісія Міністерства аграрної політики та продовольства України присвоїла статус племінного репродуктора трьом суб’єктам у галузі бджільництва. Так, новий статус отримали фізична особа – підприємець Володимир Кіс із села Тростянець Долинської ТГ

Читати даліТри прикарпатські пасіки отримали племінний статус