Топ-5 областей України з виробництва м’яса

Загальні обсяги забою сільськогосподарських тварин (ВРХ, свиней, овець, птахів) у січні – травні 2024 року склали 1,3 млн т, що на 4,7% більше порівняно до минулорічного періоду.

Про це говориться у повідомленні Асоціації виробників молока. 

Близько 62% м’яса в Україні за проаналізований період було вироблено в господарствах усіх категорій у таких областях:

  • Винницька — 282,6 тис. т;
  • Черкаська — 196,6 тис. т;
  • Дніпропетровська — 161,7 тис. т;
  • Київська — 92,2 тис. т;
  • Львівська — 82,7 тис. т.

У січні – травні 2024 року найбільший приріст виробництва м’яса спостерігався в господарствах усіх категорій у Волинській (+19%), Львівській (+11%), Дніпропетровській (+7%), Черкаській(+6%), Житомирській (+6%), Тернопільській (+4%) областях.

За даними асоціації, обсяги забою ВРХ у господарствах усіх категорій в травні 2024 року склали 12 тис. т, що на 67% менше показника квітня і на 33% менше порівняно до травня минулого року. 

«У січні – травні цьогоріч в Україні було вироблено 79,4 тис. т яловичини, що на 6% менше, ніж за цей же період минулого року», — уточнили в асоціації.

Обсяги забою ВРХ на підприємствах у травні склали 4,5 тис. т (-84% до квітня, -64% до травня торік). У січні – травні 2024 року промисловий сектор виробив 32,7 тис. т (-6%) яловичини.

Господарства населення у травні виробили 7,5 тис. т яловичини (-56% до квітня, -15% до травня 2023 року), в січні – травні 2024 року — 46,7 тис. т (-5%).

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *