Україна експортує курятину до Туреччини і на Сейшели

Південним міжрегіональним головним управлінням Держпродспоживслужби з початку грудня на державному кордоні оформлено документи на експорт майже 228 т мороженої курятини.

Про це говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Українська продукція успішно знайшла своїх споживачів у різних країнах світу: 40 т відправлено до Грузії, 24 т — на Сейшельські острови, а найбільша партія, майже 164 т, була експортована до Туреччини», — уточнили у відомстві.

Зазначається, що перед тим, як курятина вирушає за кордон, вона проходить багаторівневий контроль. Фахівці Держпродспоживслужби перевіряють продукцію на відповідність міжнародним стандартам якості та безпеки. Це включає:

  • перевірку результатів оцінки фізико-хімічних та мікробіологічних показників;
  • дотримання температурного режиму зберігання та транспортування;
  • перевірку супровідної документації.

«Експорт української курятини — це не лише про бізнес, а й про репутацію країни. Висока якість продукції демонструє потенціал нашої держави, відкриває нові ринки збуту та підтримує партнерські відносини з іншими країнами», — зауважили у відомстві. 

І додали, що Південне МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні здійснює свої повноваження на території Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Черкаської областей.

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *