Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gd-rating-system domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/koppst/htdocs/koppst.kr.ua/wp-includes/functions.php on line 6121
Світу загрожує дефіцит кави через зміни клімату, а у Фінляндії вже знайшли спосіб, як виростити зерна в лабораторії | ► КОППСТ

Світу загрожує дефіцит кави через зміни клімату, а у Фінляндії вже знайшли спосіб, як виростити зерна в лабораторії

Дослідники з Фінляндії знайшли спосіб, як виростити каву в лабораторії. Це вдалося зробити з використанням клітин, зібраних зі справжніх рослин.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на obozrevatel.

Команда випустила свою першу чашку. За словами вчених, за запахом і смаком напій нагадував звичайну каву, повідомляє New Atlas.

Дослідники пояснили, що спочатку культивування клітин починається з частини рослини, наприклад, листа. Потім сформовані клітини розмножуються в певному живильному середовищі. В кінцевому підсумку клітини переносяться в біореактор, з якого потім збирається біомаса. Клітини сушать і обсмажують, після чого можна зварити каву.

Ідея полягає в тому, щоб використовувати біотехнологію, а не традиційне сільське господарство для виробництва продуктів харчування. Як наслідок, надати альтернативні способи, які менш залежать від нестійких методів.

Вчені зі Стокгольмського інституту навколишнього середовища заявили, що в кінці 21 століття людство може зіткнутися з гострим браком кави і цукру на тлі зміни клімату.

 

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *