Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gd-rating-system domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/koppst/htdocs/koppst.kr.ua/wp-includes/functions.php on line 6121
Вчені Інституту Агробіології разом з Байєр досліджують нові елементи технології вирощування лохини | ► КОППСТ

Вчені Інституту Агробіології разом з Байєр досліджують нові елементи технології вирощування лохини

Попри те, що лохина є дуже популярною ягодою, яка вирощується та споживається в Україні, на даний час дуже невелика кількість продуктів та рішень для її вирощування дозволених в Україні.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз Інституту Агробіології.

Подекуди фермери самотужки підбирають продукти для вирішення проблем, що виникають під час вегетації цієї культури. За останні роки площі вирощування під цією культурою зросли з 1000 га у 2018 році та до 4400 га у 2021 році. Багато господарів звертають увагу на цю культуру як перспективну з точки зору отримання державної підтримки єРобота «Свій сад».

Гранти на висаджування нових фруктових і ягідних садів, а також виноградників. Безповоротну допомог від держави можна отримати до 400 тис. грн на гектар, але не більше 25 гектарів. Отримувачі грантів повинні мати або власну землю, або землю в користуванні щонайменше на 7 років. Співфінансування відбувається у співвідношення 70/30 або 50/50 (держава/підприємець).

Головною умовою отримання гранту є створення від 3 до 20 сезонних та постійних нових робочих місць, а також проведення підприємницької діяльності після закінчення проекту висадки насаджень протягом не менше п’яти років та сплачувати протягом цього періоду податки та збори. В планах на 2022- 2023 роки площі під лохину збільшити до 2790 га.

Вчені Інституту Агробіології проводять випробування практичних рішень від компанії Байєр для вирощування лохини.

За словами директора Інституту Ірини Бровко: «Маємо надію, що найближчим часом аграрний ринок України отримає інноваційні продукти від компанії Байєр, що стануть не лише новими елементами технології вирощування, а й дозволять збільшити урожайність та якість блакитної ягоди та головне зроблять продукцію більш безпечною для людини і навколишнього середовища».

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *