Міністр пояснив, чому в Україні дорожчають продукти

Ціни на базові продукти в Україні зростають, і це турбує багатьох споживачів. Міністр аграрної політики Віталій Коваль пояснив, чому так відбувається, і що держава може зробити.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Укрінформ.

За його словами, порівняно з європейськими країнами, український хліб значно дешевший. Однак основна проблема — низька купівельна спроможність українців.

«Ціна хліба в абсолютних цифрах менша, ніж у всіх наших сусідів, – від 25% до вдвічі. Але в нас зарплати нижчі, тому навіть ця ціна відчутна», — зазначив міністр.

Він підкреслив, що потрібно переходити від статусу аграрної країни до аграрно-індустріальної, щоб більше заробляти на переробці сировини, а не лише на її продажу.

Щодо вартості яєць, то в лютому було вироблено понад 700 мільйонів штук, а вже в березні — понад 900 мільйонів. За словами міністра, ціна на яйця з початку лютого знизилась на 5%.

«У травні, як правило, ціна на яйця падає. Попит виріс через Великдень, але загальна тенденція – позитивна», — зазначив Коваль.

Окрема проблема — зберігання овочів. Через брак овочесховищ багато врожаю втрачається. 

«35% овочів не доходять до споживача, бо псуються по дорозі. Нам потрібно будувати овочесховища», — сказав він.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *