Птахівництво — найдинамічніша галузь тваринництва. Швидкі темпи відтворення поголів’я, найменші витрати матеріальних засобів і людської праці на одиницю виробленої продукції сприяють динамічному розвитку вітчизняного птахівництва.
Таку заяву зробив Антимонопольний комітет України за результатом дослідження загальнодержавного м’ясного ринку.
Про це пише propozitsiya.com з посиланням на УНН.
Продукція вітчизняних птахівників дешевша за аналогічні пропозиції в Польщі, Угорщині, Іспанії.
Саме дешева собівартість української курятини дозволила країні стати одним із найбільших експортерів м’яса птиці в ЄС. Наприклад, 65% експортної до Німеччини української курятини потрапляє до великих сегментів споживання (ресторани, промислові їдальні).
Нагадаємо, що кабмін схвалив збільшення квот на експорт м’яса птиці до ЄС.
Але не лише експорт спонукає динамічний ріст галузі. Так, за даними Комітету, м’ясо птиці є однією з базових складових «споживчого кошика», як дорослих, так і дітей. Так, минулого року річна норма споживання м’яса птиці дитиною до 6 років становила 5,8 кг, з 6 до 18 років — 14 кг.
Джерело: propozitsiya.com