Прибуткова справа: родина заробітчан заснувала на Волині органічну ферму

Сьогодні родина фермерів вирощує органічну малину, полуницю, картоплю, обліпиху, смородину, порічки та капусту. Фермери залюбки отримують нові знання, їздять на навчання та семінари. До того як зайнятися фермерством Галина разом з чоловіком їздили на заробітки в Чехію та Польщу, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Волинські новини”.

Перші знання з рослинництва жінка отримала саме на заробітках у Польщі. Там вона працювала на ягідниках, саме звідти й привезла перші саджанці малини:

“Я виросла в селі, знаю, як там важко працюють люди. Тому дуже хотіла жити в місті. Їздили з чоловіком на заробітки в Польщу та Чехію. У Чехії мали великі шанси отримати громадянство, однак не склалося. Зате заробили гроші на квартиру в Луцьку. Там тепер живуть діти. А ми побудувалися у Ківерцях і ведемо господарство у Клубочині”,

— розповідає Галина Пушкар.

Кавуни та виноград замість картоплі та буряків: на Черкащині почали масово вирощувати нові культури

Окрім рослинництва жінка планує зайнятися й тваринництвом. Це не буде для неї новим, адже за фахом вона — зоотехнік. Вважає це вигідним напрямком — так вона матиме органіку для підживлення ягідників. Окрім цього, хоче спробувати виготовляти органічні сири.

Сьогодні багато продукції, яку виготовляє Галина та її родина продаються з відзнакою “Органік сертифікат”.

“На виробництво органічної продукції ми переходили кілька років. Щороку господарство робило аналіз землі, вело журнали обліку врожаїв та поля, де зазначалися внесені добрива й засоби захисту рослин. Ми почали вносити органічні добрива, готувати землю до сертифікації. Географічне розташування ягідного поля відповідало вимогам, оскільки поблизу немає господарств, які використовують хімічні засоби. Урожайність становить 15 т/га. Підготувавши усі необхідні документи, отримали сертифікат з органічного виробництва”,

— розповіла підприємиця.

Село з 4 мешканцями відновлює дідусь

“Продукцію вирощуємо на замовлення багатьох підприємств Волині та сусідніх областей. Заморожуємо ягоди, але хочемо також продавати у сушеному вигляді. Повірте, не потрібно їздити на заробітки. Господарювати можна і в Україні, просто треба поставити собі мету і робити усе, щоб її досягти”,

— додає фермерка.

Родина вирощує органічну продукцію не лише на продаж, в першу чергу для себе. Фермери поділилися, що від тоді як почали споживати більше корисної їжі та відмовилися від цукру, помічають позитивні зміни у здоров’ї.

Екзотичний бізнес на Прикарпатті: колишній АТОвець розбудовує страусину ферму

Джерело: news.agro-center.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *