Селекціонери створили унікальну пшеницю

Селекціонери з британського Інституту досліджень сільськогосподарських культур Rothamsted Research проводять випробування пшениці, використання якої повинно знизити рівень акриламіду в випеченому хлібі. 

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на foodingredientsfirst.com.

Акриламід утворюється в результаті реакції між аспарагіном і цукрами та вважається канцерогенним.

Подібні дослідження є безпрецедентними для континентальної Європи, де діють суворі норми ГМ. Однак Департамент навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства країни дозволив випробування з урахуванням їхньої важливості для здоров’я людини.

«Ми вважаємо, що рівень аспарагіна в пшениці можна істотно знизити без шкоди для якості зерна», — говорить керівник проєкту в Rothamsted Research, професор Найджел Гелфорд.

За його словами, було виявлено, що акриламід викликає рак у гризунів, хоча епідеміологічні дослідження, що зв’язують цю речовину з раком у людей, «неоднозначні».

Дослідження Rothamsted Research триватимуть до п’яти років, і завершиться у 2026 році. Якщо вони пройдуть успішно, то нову пшеницю будуть висівати у вересні-жовтні.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *