Україна може увійти до ТОП-10 світових виробників молока

За оцінками Світового Банку, Україна входить в 5-ку країн, що до 2030 року можуть увійти до ТОП-10 виробників молока світу», — зазначає Ганна Лавренюк, віце-президент Асоціації виробників молока із комунікацій. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на ukrainefood.org.

Нагадаємо, на сьогоднішній день Україна посідає 22 місце у світі за обсягом виробництва молока.

«Міжнародна фінансова корпорація (МФК), а також інші світові експерти вбачають в Україні наступну точку росту на молочній мапі світу. Справа у тому, що до 2030 року, за висновками всіх світових аналітичних агенцій, які слідкують за продовольчою безпекою світу попит на молочні продукти, як на протеїнове джерело зросте як мінімум на 25%», — розповідає Ганна Лавренюк.

Це може відбутися за рахунок країн Азії, зокрема, Об’єднанних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії, Іраку, Ірану, Китаю — тих націй, 80% структури раціону яких складає молоко. Проте у них немає достатньої кількості територій для того, аби створити молочно-товарні ферми. У них немає землі для вирощування грубих кормів і навіть немає необхідної кількості води.

Україна має хороший потенціал для задоволення зростаючого попиту на молочні продукти.

На сьогодні найбільші виробники молока — Нова Зеландія, Австралія, Європа, США. За оцінками експертів, ці країни не зможуть задовільнити зростаючий попит.

«Стара Європа, США та інші країни, які зараз є лідерами, вичерпали свій потенціал, щоб підвищувати продуктивність виробництва молока у них залишилося мало резервів, — зауважує Ганна Лавренюк. — Україна має можливість вийти на показники продуктивності у 20 млн. т молока на рік, які були ще при Радянському Союзі, але при величезній кількості корів і добовому виробництві до 14 л молока на корову. На сьогоднішній день всі експерти дивляться на Україну, як на ту, яка може задовільнити світовий попит на молочну продукцію, і при цьому вважають, що вона може з 22-го місця у світі увірватися у п’ятірку лідерів».

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *