АГРОПРАВО

Кредитування сільгоспвиробництва під обстрілами — журнал Пропозиція

В Україні до хліба завжди ставилися з повагою. Ми зі школи звикли до величі цього слова, яке треба писати, хоч і не з великої літери, але неодмінно поруч з такими священними для нас поняттями як Батьківщина, земля, родина або, навіть…

Читати даліКредитування сільгоспвиробництва під обстрілами — журнал Пропозиція

«Голос фермера»: 77 % українських агровиробників відчувають значний вплив зміни клімату на їхні господарства — журнал Пропозиція

Глобальні продовольчі системи знаходяться під постійним тиском через зміну клімату, геополітику та економічні виклики, які впливають на роботу фермерів. Водночас населення планети зростає, а отже, є велика потреба виробляти більше їжі затрачуючи менше ресурсів. Для проведення опитування «Голос фермера» компанія…

Читати далі«Голос фермера»: 77 % українських агровиробників відчувають значний вплив зміни клімату на їхні господарства — журнал Пропозиція

Фініш жнив соняшнику: врожайність по країні зросла на 7%

В Україні завершується збір соняшнику. За попередніми оцінками, середня врожайність становить 2,3 т Це на 7% більше аналогічного показника минулого року. Такі дані в коментарі AgroPortal.ua озвучили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу». Світлана Литвин, аналітик УКАБ У розрізі областей…

Читати даліФініш жнив соняшнику: врожайність по країні зросла на 7%

«BLACK SEA GRAIN & OIL-2023». Імпульс відновлення. Куди інвестувати в сезоні 2023–2024? — журнал Пропозиція

Рівень замінованості територій, окупація регіонів спричинила хвилю релокацій сільгосппідприємств. Історично, центр України (Черкащина, Вінниччина), а останні роки — Західний регіон, стали дуже привабливими для ведення агробізнесу, який хотів би релокуватися саме туди. Це не погано, але спричиняє посилення конкуренції за…

Читати далі«BLACK SEA GRAIN & OIL-2023». Імпульс відновлення. Куди інвестувати в сезоні 2023–2024? — журнал Пропозиція

Що буде далі з експортом зернових із України? — журнал Пропозиція

Др. Хайнц-Вільгельм Штрубенхофф 17 липня 2023 року росія відмовилася продовжити зернову угоду, укладену за посередництва ООН та Туреччини в липні 2022 року, і тим самим скасувала всі гарантії безпеки для суден, що прямують до українських портів на Чорному морі. Цьому…

Читати даліЩо буде далі з експортом зернових із України? — журнал Пропозиція

Чи залишать аграрії кукурудзу в полі?

В Україні збір урожаю кукурудзи тільки розпочався, і станом на кінець вересня обмолочено не більше 5% посівних площ. Однак попередня оцінка вказує на те, що цього року вдасться отримати кращу врожайність, ніж минулого. Зокрема, у 2022 році середня врожайність становила…

Читати даліЧи залишать аграрії кукурудзу в полі?

Картопля нового врожаю: якісної продукції бракуватиме, особливо під кінець сезону

Сукупність негативних погодних умов виявила слабкі сторони технології українського картоплярства: коренеплоди нового врожаю пошкоджені та переважно низької якості, до того ж обсяги посадки були меншими, ніж у минулі роки. Проте за якісну картоплю виробники планують

Читати даліКартопля нового врожаю: якісної продукції бракуватиме, особливо під кінець сезону

Складна ситуація з якістю зерна. З чого виготовлятимуть хліб українські пекарі?

Українські аграрії за підсумками збору озимої пшениці мають більший урожай, ніж минулого року. Натомість виникають запитання до якості цих зернових. «За результатами збору озимої пшениці, попри те, що засіяно її було менше, зібрано більше. Відверто кажучи, звичайно,

Читати даліСкладна ситуація з якістю зерна. З чого виготовлятимуть хліб українські пекарі?

Яблук буде вдосталь, але через низькі ціни садівники переходять на інші фрукти

У 2022 році виробники яблук зібрали понад 600 тис. т продукції, але її якість була не найвищою, тож велика частина реалізовувалась максимально швидко через активізацію бойових дій на початку сезону. Водночас десертних яблук стало менше — через дощі й гради…

Читати даліЯблук буде вдосталь, але через низькі ціни садівники переходять на інші фрукти

Гречані реалії. Аграрії задовольнили внутрішній попит і «вперлися в стіну»

В умовах експортних обмежень аграрії України розглядали різні варіанти диверсифікації діяльності, зокрема і за рахунок розширення посівів круп’яних і зернобобових культур. Гречка, як одна з найбільш популярних на внутрішньому ринку круп, завжди залишалася в

Читати даліГречані реалії. Аграрії задовольнили внутрішній попит і «вперлися в стіну»

Нові реалії ринку морозива: експорт у контейнерах та перевага ванільному смаку

За даними International Dairy Foods Association, споживання морозива в Україні коливається в межах 2-2,5 кг на людину в рік. Ця цифра не змінюється вже давно. Причина криється у відсутності культури його споживання. «В українців морозиво асоціюється з певною нагородою. Ми…

Читати даліНові реалії ринку морозива: експорт у контейнерах та перевага ванільному смаку

Ключові аспекти виробництва олійних: куди рухається ринок

Найбільший вплив на олійну галузь в Україні спричиняють втрата сільськогосподарських територій, постійне блокування зернового коридору та заборона експорту агропродукції до пʼяти країн ЄС. Все це наслідки повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Читати даліКлючові аспекти виробництва олійних: куди рухається ринок