ЕКОФЕРМЕРСТВО

На Черкащині фермери варять французькі та італійські сири

На Черкащині, у селі Глушки на півсотні мешканців вирощують двісті кіз. Декілька років тому село було на межі зникнення, проте сьогодні тут активно розвивається тваринництво та сироваріння, пише “Агро-Центр”. Кооператив з розведення кіз у селі започаткувала

Читати даліНа Черкащині фермери варять французькі та італійські сири

На Івано-Франківщині родина фермерів розводить екзотичних птахів

Андрій та Маряна почали вирощувати фазанів ще п’ять років тому. До цього вони займалися розведенням курей та кролів. Птахи підкорили фермерів своєю екзотичністю, пише “Агро-Центр”. Своє господарство родина тримає у селах Вікняни та Кутище, що на

Читати даліНа Івано-Франківщині родина фермерів розводить екзотичних птахів

Майбутнє фермерства за веганами: інтерв’ю засновника мережі вегетаріанських кафе

Вегетаріанці, вегани та люди, які ведуть здоровий спосіб життя – відкривають чималі перспективи для українських фермерів. Адже їхній раціон здебільшого складається саме з рослинної здорової їжі. Засновник мережі вегетаріанських кафе Vegano Hooligano розповів, як саме вегани можуть допомогти розвитку фермерства, пише “Агро-Центр” з посиланням на АгроІнсайдер. Vegano Hooligano – мережа…

Читати даліМайбутнє фермерства за веганами: інтерв’ю засновника мережі вегетаріанських кафе

Обмін досвідом: фермери розповіли про особливості органічного фермерства в Австрії

Для aвстрійців органічні ферми — це можливість вести власний бізнес, керуючи невеликою фермою. Два австрійські фермери, які багато років тому відійшли від традиційної системи управління, розповіли про особливості своєї роботи, пише “Агро-Центр”. В Австрії 64 %

Читати даліОбмін досвідом: фермери розповіли про особливості органічного фермерства в Австрії

В Україні почали виготовляти заморожений хліб

Сьогодні заморожений хліб — є одним із популярних напівфабрикатів у світі. Так, пекарі навчилися готувати близько 300 видів хлібних виробів, які можна заморожувати. Нещодавно, заморожений хліб почали виготовляти і в Україні, пише “Агро-Центр”. Перевагою такого

Читати даліВ Україні почали виготовляти заморожений хліб

На Півдні України почали вирощувати перлини

Вперше китайську технологію вирощування перлин на Україні впровадили фахівці Херсонського державного аграрного університету. Юрій Кирилов — ректор університету відзначає, що бути першопрохідцями справа не з легких, але цікава, пише “Агро-Центр”. Перед тим

Читати даліНа Півдні України почали вирощувати перлини

В Умані ресторатор власноруч вирощує овець для свого ресторану

Сьогодні, власники закладів все частіше вирішують вирощувати продукти для своїх закладів власноруч. Так, в Умані ресторатор вирішив зайнятися фермерством та почав вирощувати овець для свого ресторану, пише “Агро-Центр”. Володимир Ханапетов пригощає гостей свого

Читати даліВ Умані ресторатор власноруч вирощує овець для свого ресторану

Фермер з Одещини заклав перший в Україні фісташковий сад

В Україні фісташки досі не вирощували в промислових масштабах. Першим, сад фісташов в Україні, заклав фермер з Одещини Андрій Петков. Його господарство знаходиться у селі Броска та займає 3,5 гектара, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Голос України”. Андрій

Читати даліФермер з Одещини заклав перший в Україні фісташковий сад

Тернополянка виготовляє вдома “живу олію” з коноплі, кунжуту та іншого насіння

Анелія Сенчишена — тернополянка з цікавим захопленням, вона виготовляє вдома “живу” рослинну олію. Такий продукт відрізняється не лише особливим смаком та ароматом, а й надзвичайною користю для здоров’я, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Сільський

Читати даліТернополянка виготовляє вдома “живу олію” з коноплі, кунжуту та іншого насіння

Фермер розповів як йому вдається вирощувати овочі та салати в пустелі

Амджад Алхан вирощує різноманітні овочі і салати в кліматичних умовах зовсім не пристосованих для фермерства. Його господарство знаходиться в ОАЕ, фактично в пустелі, пише “Агро-Центр”, з посиланням на euronews. Амджад Алхан працює інженером-хліборобом на фермах у

Читати даліФермер розповів як йому вдається вирощувати овочі та салати в пустелі

На Житомирщині працює унікальна ферма, де вирощують еко-курей та черв’яків (відео)

На Житомирщині працює унікальна, еко-ферма “Дача”. На господарстві вирощують, курей, огірки, малину та лохину. Вся вирощена на фермі продукція має сертифікат органічної, пише “Агро-Центр”. Олександр Щербина — власник та господар ферми. Зайнятися фермерством чоловікa надихнули спогади про дитинство, яке він провів у селі, де допомагав бабусі та…

Читати даліНа Житомирщині працює унікальна ферма, де вирощують еко-курей та черв’яків (відео)

Нове віяння моди: фермери почали вирощувати та продавати водорості (відео)

Здоровий спосіб життя та збалансоване харчування стають все популярнішими. Сучасні споживачі зосереджуються не лише на смаку, а й на корисних властивостях їжі. Спіруліна – водорості які вважають суперфудом. Експерти стверджують, що сьогодні вирощувати дані водорості

Читати даліНове віяння моди: фермери почали вирощувати та продавати водорості (відео)