ЕКОФЕРМЕРСТВО

Обмін досвідом: фермери розповіли про особливості органічного фермерства в Австрії

Для aвстрійців органічні ферми — це можливість вести власний бізнес, керуючи невеликою фермою. Два австрійські фермери, які багато років тому відійшли від традиційної системи управління, розповіли про особливості своєї роботи, пише “Агро-Центр”. В Австрії 64 %

Читати даліОбмін досвідом: фермери розповіли про особливості органічного фермерства в Австрії

В Україні почали виготовляти заморожений хліб

Сьогодні заморожений хліб — є одним із популярних напівфабрикатів у світі. Так, пекарі навчилися готувати близько 300 видів хлібних виробів, які можна заморожувати. Нещодавно, заморожений хліб почали виготовляти і в Україні, пише “Агро-Центр”. Перевагою такого

Читати даліВ Україні почали виготовляти заморожений хліб

На Півдні України почали вирощувати перлини

Вперше китайську технологію вирощування перлин на Україні впровадили фахівці Херсонського державного аграрного університету. Юрій Кирилов — ректор університету відзначає, що бути першопрохідцями справа не з легких, але цікава, пише “Агро-Центр”. Перед тим

Читати даліНа Півдні України почали вирощувати перлини

В Умані ресторатор власноруч вирощує овець для свого ресторану

Сьогодні, власники закладів все частіше вирішують вирощувати продукти для своїх закладів власноруч. Так, в Умані ресторатор вирішив зайнятися фермерством та почав вирощувати овець для свого ресторану, пише “Агро-Центр”. Володимир Ханапетов пригощає гостей свого

Читати даліВ Умані ресторатор власноруч вирощує овець для свого ресторану

Фермер з Одещини заклав перший в Україні фісташковий сад

В Україні фісташки досі не вирощували в промислових масштабах. Першим, сад фісташов в Україні, заклав фермер з Одещини Андрій Петков. Його господарство знаходиться у селі Броска та займає 3,5 гектара, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Голос України”. Андрій

Читати даліФермер з Одещини заклав перший в Україні фісташковий сад

Тернополянка виготовляє вдома “живу олію” з коноплі, кунжуту та іншого насіння

Анелія Сенчишена — тернополянка з цікавим захопленням, вона виготовляє вдома “живу” рослинну олію. Такий продукт відрізняється не лише особливим смаком та ароматом, а й надзвичайною користю для здоров’я, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Сільський

Читати даліТернополянка виготовляє вдома “живу олію” з коноплі, кунжуту та іншого насіння

Фермер розповів як йому вдається вирощувати овочі та салати в пустелі

Амджад Алхан вирощує різноманітні овочі і салати в кліматичних умовах зовсім не пристосованих для фермерства. Його господарство знаходиться в ОАЕ, фактично в пустелі, пише “Агро-Центр”, з посиланням на euronews. Амджад Алхан працює інженером-хліборобом на фермах у

Читати даліФермер розповів як йому вдається вирощувати овочі та салати в пустелі

На Житомирщині працює унікальна ферма, де вирощують еко-курей та черв’яків (відео)

На Житомирщині працює унікальна, еко-ферма “Дача”. На господарстві вирощують, курей, огірки, малину та лохину. Вся вирощена на фермі продукція має сертифікат органічної, пише “Агро-Центр”. Олександр Щербина — власник та господар ферми. Зайнятися фермерством чоловікa надихнули спогади про дитинство, яке він провів у селі, де допомагав бабусі та…

Читати даліНа Житомирщині працює унікальна ферма, де вирощують еко-курей та черв’яків (відео)

Нове віяння моди: фермери почали вирощувати та продавати водорості (відео)

Здоровий спосіб життя та збалансоване харчування стають все популярнішими. Сучасні споживачі зосереджуються не лише на смаку, а й на корисних властивостях їжі. Спіруліна – водорості які вважають суперфудом. Експерти стверджують, що сьогодні вирощувати дані водорості

Читати даліНове віяння моди: фермери почали вирощувати та продавати водорості (відео)

Фермер з Тернопільщини виготовляє еко-брикети з соломи, котрі можуть замінити паливо

Володимир Коваль — відомий на Тернопільщині фермер. Він активно займається вирощування насіннєвої і товарної картоплі та виготовленням паливних брикетів з соломи та ріпаку, пише “Агро-Центр”. Сьогодні у господарстві фермера 4,8 тисячі землі, у семи областях

Читати даліФермер з Тернопільщини виготовляє еко-брикети з соломи, котрі можуть замінити паливо

Фермер з Вінничини вирощує елітні гарбузи вагою 28 кілограмів

Михайло Гвяздовський — колишній офіцер. Фермерством зайнявся відносно недавно та почав з вирощування елітних столових гарбузів. На своїх полях працює власноруч разом з дружиною, пише “Агро-Центр”. Господарство Михайла знаходиться у Вінницький області. Своє

Читати даліФермер з Вінничини вирощує елітні гарбузи вагою 28 кілограмів

Фермер з Київщини відновлює родючість ґрунту за новітньою технологією

Екологи та фермери вже тривалий час нарікають на те, що українські ґрунти почали втрачати свою родючість. Причиною цього вважають нераціональне використання добрив та неналежне ставлення до українських чорноземів. Проте фермер Анатолій Шумко знайшов спосіб боротися з

Читати даліФермер з Київщини відновлює родючість ґрунту за новітньою технологією