ЕКОФЕРМЕРСТВО

На Івано-Франківщині родина фермерів розводить екзотичних птахів

Андрій та Маряна почали вирощувати фазанів ще п’ять років тому. До цього вони займалися розведенням курей та кролів. Птахи підкорили фермерів своєю екзотичністю, пише “Агро-Центр”. Своє господарство родина тримає у селах Вікняни та Кутище, що на

Читати далі

Майбутнє фермерства за веганами: інтерв’ю засновника мережі вегетаріанських кафе

Вегетаріанці, вегани та люди, які ведуть здоровий спосіб життя – відкривають чималі перспективи для українських фермерів. Адже їхній раціон здебільшого складається саме з рослинної здорової їжі. Засновник мережі вегетаріанських кафе Vegano Hooligano розповів, як саме вегани можуть допомогти розвитку фермерства, пише “Агро-Центр” з посиланням на АгроІнсайдер. Vegano Hooligano – мережа…

Читати далі

Обмін досвідом: фермери розповіли про особливості органічного фермерства в Австрії

Для aвстрійців органічні ферми — це можливість вести власний бізнес, керуючи невеликою фермою. Два австрійські фермери, які багато років тому відійшли від традиційної системи управління, розповіли про особливості своєї роботи, пише “Агро-Центр”. В Австрії 64 %

Читати далі

В Україні почали виготовляти заморожений хліб

Сьогодні заморожений хліб — є одним із популярних напівфабрикатів у світі. Так, пекарі навчилися готувати близько 300 видів хлібних виробів, які можна заморожувати. Нещодавно, заморожений хліб почали виготовляти і в Україні, пише “Агро-Центр”. Перевагою такого

Читати далі

На Півдні України почали вирощувати перлини

Вперше китайську технологію вирощування перлин на Україні впровадили фахівці Херсонського державного аграрного університету. Юрій Кирилов — ректор університету відзначає, що бути першопрохідцями справа не з легких, але цікава, пише “Агро-Центр”. Перед тим

Читати далі

В Умані ресторатор власноруч вирощує овець для свого ресторану

Сьогодні, власники закладів все частіше вирішують вирощувати продукти для своїх закладів власноруч. Так, в Умані ресторатор вирішив зайнятися фермерством та почав вирощувати овець для свого ресторану, пише “Агро-Центр”. Володимир Ханапетов пригощає гостей свого

Читати далі

Фермер з Одещини заклав перший в Україні фісташковий сад

В Україні фісташки досі не вирощували в промислових масштабах. Першим, сад фісташов в Україні, заклав фермер з Одещини Андрій Петков. Його господарство знаходиться у селі Броска та займає 3,5 гектара, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Голос України”. Андрій

Читати далі

Тернополянка виготовляє вдома “живу олію” з коноплі, кунжуту та іншого насіння

Анелія Сенчишена — тернополянка з цікавим захопленням, вона виготовляє вдома “живу” рослинну олію. Такий продукт відрізняється не лише особливим смаком та ароматом, а й надзвичайною користю для здоров’я, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Сільський

Читати далі

Фермер розповів як йому вдається вирощувати овочі та салати в пустелі

Амджад Алхан вирощує різноманітні овочі і салати в кліматичних умовах зовсім не пристосованих для фермерства. Його господарство знаходиться в ОАЕ, фактично в пустелі, пише “Агро-Центр”, з посиланням на euronews. Амджад Алхан працює інженером-хліборобом на фермах у

Читати далі

На Житомирщині працює унікальна ферма, де вирощують еко-курей та черв’яків (відео)

На Житомирщині працює унікальна, еко-ферма “Дача”. На господарстві вирощують, курей, огірки, малину та лохину. Вся вирощена на фермі продукція має сертифікат органічної, пише “Агро-Центр”. Олександр Щербина — власник та господар ферми. Зайнятися фермерством чоловікa надихнули спогади про дитинство, яке він провів у селі, де допомагав бабусі та…

Читати далі

Нове віяння моди: фермери почали вирощувати та продавати водорості (відео)

Здоровий спосіб життя та збалансоване харчування стають все популярнішими. Сучасні споживачі зосереджуються не лише на смаку, а й на корисних властивостях їжі. Спіруліна – водорості які вважають суперфудом. Експерти стверджують, що сьогодні вирощувати дані водорості

Читати далі

Фермер з Тернопільщини виготовляє еко-брикети з соломи, котрі можуть замінити паливо

Володимир Коваль — відомий на Тернопільщині фермер. Він активно займається вирощування насіннєвої і товарної картоплі та виготовленням паливних брикетів з соломи та ріпаку, пише “Агро-Центр”. Сьогодні у господарстві фермера 4,8 тисячі землі, у семи областях

Читати далі