Україна першою у світі випустила пиво з цукрової кукурудзи. Для виробництва пива використовують кукурудзу, яка не придатна для продажу.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
За словами головного менеджера з продажу цукрової кукурудзи “Всеукраїнського наукового інституту селекції” Ігоря Вороблевського, експерти зробили хімічний аналіз цукру, що присутній у цукровій кукурудзі, підібрали французькі дріжджі, які підходять до цього пива, і заварили. Кілька днів тому пиво тільки закінчило бродити і відстоялося.
Коментар: “Пиво з солодкої кукурудзи вперше заварене в Україні, та й взагалі в світі. Я звертався до багатьох пивоварів. Вони казали, що то неможливо — сировина з цукрової кукурудзи при певних температурах карамелізується і збивається в грудку. Тому його класично заварювати неможливо“, — розповідає Ігор Вороблевський, головний менеджер з продажу цукрової кукурудзи “Всеукраїнського наукового інституту селекції” (ВНІС).
Слід додати, що крім пива було презентовано ще й бурбон з цукрової кукурудзи. Бурбон з цукрової кукурудзи мало хто виробляє. В багатьох країнах просто немає такої кукурудзи, як цукрова.
Коментар: “Якщо до пива ми додавали один з найкращих солодів, то в бурбоні ми зробили всі 100% з цукрової кукурудзи. Його ми віддали на хімічний аналіз, і за цим аналізом він вийшов одним з найкращих ректифікатів в Україні. Зараз ми його тільки покращуємо“, — підкреслює фахівець.
Джерело: сайт Agravery
Читайте також: У Нідерландах студенти створили автомобіль з цукру і льону
Джерело: news.agro-center.com.ua