Частка присадибного молока, що йде на переробку, впала нижче 15%

Частка молока від присадибного сектору продовжує стрімко скорочуватись.

Про це говориться у повідомленні Асоціації виробників молока з посиланням на дані Держстату. 

Так, за три квартали 2022 року присадибне молоко в структурі надходжень на переробку зайняло лише 14,6%, тоді як частка промислового молока (від молочно-товарних ферм) сягнула 85,7%. При цьому 68,7% склала сировина «екстра» та вищого ґатунків і майже третина (27,9%) — першого ґатунку.

В асоціації привітали рішення  відкласти перехід на харчову переробку виключно молока-сировини вищого та «екстра» гатунків, який тепер має відбутися через рік з дня припинення воєнного стану (замість «з 01 січня 2023 року»), а перехід виключно на переробку молока гатунку «екстра» — через 2 роки з дня припинення або скасування воєнного стану (замість «з 01 січня 2024 року»). 

Джерело: agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *