ЕКОФЕРМЕРСТВО

Науковці придумали, як покращити запах вина

Дослідники з Університету Фліндерса (Австралія) використовували наночастинки золота, щоб видалити вільний сірководень у зразках вина. Характерного запаху вину надають леткі сполуки сірки (VSC). Деякі з них виробляють бажаний аромат, але інші призводять до того, що напій

Читати даліНауковці придумали, як покращити запах вина

Створено технологію, яка здешевить виробництво лабораторного м’яса

Дослідники Центру клітинного сільського господарства Університету Тафтса (США) розробили стовбурові клітини для виробництва штучного м’яса, які захищені від помилок під час ділення і можуть швидко рости. Технологія має знизити вартість вирощування м’яса в біореакторах і підвищити доступність штучного м’яса, пише…

Читати даліСтворено технологію, яка здешевить виробництво лабораторного м’яса

Вчені запропонували недорогу технологію для видалення вуглецю з атмосфери

Скорочення глобальних викидів парникових газів має вирішальне значення для запобігання кліматичної катастрофи, але існуючі методи видалення вуглецю занадто дорогі. Дослідники з Каліфорнійського університету в Берклі запропонували масштабоване рішення, яке

Читати даліВчені запропонували недорогу технологію для видалення вуглецю з атмосфери

Вчені розробили датчик на паперовій основі для виявлення пестицидів у продуктах

Дослідники з Університету Сан-Паулу (USP) у Бразилії розробили електрохімічний датчик на основі крафт-паперу, який може виявляти сліди пестицидів у фруктах і овочах у режимі реального часу під час під’єднання до електронного пристрою. Про це повідомляє Freshplaza. «Щоб

Читати даліВчені розробили датчик на паперовій основі для виявлення пестицидів у продуктах

Лабораторне м’ясо: у Нідерландах створили фрикадельку з мамонта

Австралійська компанія Vow, що займається вирощуванням м’яса, в науковому музеї NEMO в Амстердамі (Нідерланди) представила фрикадельку, виготовлену з вирощеного в лабораторії м’яса вимерлого шерстистого мамонта. Науковці зазначили, що вживати це м’ясо поки що небезпечно, оскільки білок, якому тисячі років, потребує…

Читати даліЛабораторне м’ясо: у Нідерландах створили фрикадельку з мамонта

Науковці знайшли рішення, як нагодувати мільйони й утримати тонни вуглецю

Джерело фото: Science Alert Чисельність населення планети зростає, а разом із нею й потреба в більшій кількості їжі. Тож конфлікт між необхідністю збільшення сільськогосподарських угідь і вирубкою лісів триває. Але нове дослідження, проведене науковцями, припускає, що

Читати даліНауковці знайшли рішення, як нагодувати мільйони й утримати тонни вуглецю

Вінницький аграрний університет створив гібридну сонячну електростанцію

Молоді вчені за підтримки керівництва Вінницького національного аграрного університету спільно зі стейкхолдером університету ТОВ «Промавтоматика-Вінниця» в ході виконання одного з етапів прикладної роботи розробили та впровадили проєкт гібридної сонячної

Читати даліВінницький аграрний університет створив гібридну сонячну електростанцію

Винайдено систему нарізки овочів, якою керує штучний інтелект

У Нідерландах запущено оновлену систему водної нарізки овочів. Нею керує штучний інтелект, що дозволяє продовжити термін зберігання продукції. Про це повідомляє Freshplaza. Повідомляється, що водні різаки для овочів вперше з’явилися близько 10 років тому. Зайве в овочів

Читати даліВинайдено систему нарізки овочів, якою керує штучний інтелект

Створено першу у світі платформу штучного інтелекту для фермерів

Запущено першу у світі платформу штучного інтелекту для сімейних фермерських господарств. Платформа Hi Saai на базі WhatsApp використовує мільярди точок даних в інтернеті для розробки складної структури, в межах якої повна відповідь на низку запитань, пов’язаних із фермою,

Читати даліСтворено першу у світі платформу штучного інтелекту для фермерів

Українські селекціонери вивели сорт яблуні, з якої можна робити мармелад

Державний реєстр сортів рослин України поповнився новим сортом декоративних культур — яблуня «Оксана». Про це йдеться в повідомленні НУБіП

Читати даліУкраїнські селекціонери вивели сорт яблуні, з якої можна робити мармелад

Виведено перший український сорт бузини для промислового вирощування

Учені НУБіП вивели перший вітчизняний сорт бузини чорної, що дозволяє розпочати її широке культивування. Про це йдеться в повідомленні НУБіП

Читати даліВиведено перший український сорт бузини для промислового вирощування

Українські науковці представлять свої дослідження на міжнародній конференції EGU-2023

Науковці з компанії «БТУ-ЦЕНТР» представлять власні напрацювання на цьогорічній конференції European Geosciences Union (EGU), яка відбудеться 23-28 квітня в Австрії. Дослідження присвячені роботі рістстимулюючих бактерій (PGPR-група) у підвищенні потенціалу рослинно-мікробної взаємодії

Читати даліУкраїнські науковці представлять свої дослідження на міжнародній конференції EGU-2023