МАЙСТЕРНЯ

Вхідний поріг у шоколадний бізнес доволі високий. Де знайти постачальника та кошти?

Коли у Юлії Савинської з’явилася ідея виготовляти крафтовий шоколад, вона вже мала все необхідне обладнання для старту, довелося купити лише меланжер за 28 тис. грн для перетирання какао-бобів. Все обладнання було з кондитерської та кав’ярні в Краматорську, яку власниці довелося…

Читати даліВхідний поріг у шоколадний бізнес доволі високий. Де знайти постачальника та кошти?

Золоті перепели. Ніша, яка приносить гроші у перший місяць роботи

Уже 10 років Надія Баланюк із Хмельниччини займається вирощуванням перепелів. ЇЇ шлях, як зазначає сама підприємиця, сміливо можна назвати тернистим: низький вихід яєць, втрата поголів’я та низькі ціни на продукцію. Та попри всі перешкоди вона впевнено йде до своєї мети,…

Читати даліЗолоті перепели. Ніша, яка приносить гроші у перший місяць роботи

Часник може стати альтернативою зерновим

Успішно вирощувати часник із повітряних бульбочок можна навіть на 1 га. Вклавши 45 тис. грн у посівний матеріал, можна отримати дохід близько 255 тис. грн. Такий вид діяльності особливо актуальний для віддалених сіл, де немає роботи. Про це AgroPortal.ua розповів…

Читати даліЧасник може стати альтернативою зерновим

Операція «індичка». Чи є в Україні якісна сировина для переробки

Тетяна та Олексій Клешньови у 2014 році вимушено переїхали з Луганщини до Дніпра. Після кількох років невизначеності та роздумів про майбутнє подружжя почало працювати над створенням хамону з індичої гомілки. Чому індичої? На той час сім’я перейшла на здоровий спосіб…

Читати даліОперація «індичка». Чи є в Україні якісна сировина для переробки

Перший урожай зібрано. В Україні збільшуються насадження під обліпихою

Із розвитком садівництва у виробників виникає потреба у розширенні та пошуку нішевих культур, які можуть заповнити ринок та принести прибуток. Сьогодні деякі садівники успішно розширюють свій асортимент за рахунок обліпихи. ФГ «Теолинське» на Черкащині цього року вже зібрало перший урожай…

Читати даліПерший урожай зібрано. В Україні збільшуються насадження під обліпихою

Професія пастильє. Як сушіння продукції конвертувати у гроші

Софія Римар працювала над створенням власного бренду «Літо цілий рік» три роки і лише зараз пожинає плоди своєї роботи. Підприємиця з Олександрії, що на Кіровоградщині, виготовляє сушену продукцію (пастила, фріпси, джерки, чаї, набори для глінтвейну, сухі супи) та навчає

Читати даліПрофесія пастильє. Як сушіння продукції конвертувати у гроші

Пекучий бізнес. Наскільки зайнята ніша гострих соусів, і чому це рентабельно

Працюючи су-шефом київського ресторану, Микита Єфанов отримав від постачальника ящик гострого перцю. Усі овочі використати для приготування страв не встигли, і частина з них зав’яла. Викидати було шкода, тому кухар «пішов гуглити», як робити табаско. Перші 20 пляшок

Читати даліПекучий бізнес. Наскільки зайнята ніша гострих соусів, і чому це рентабельно

Український фундук набирає обертів. За смаком та ціною горіх буде конкурентним на світових ринках

В Україні збільшуються площі під садівництвом, і сьогодні вони складають близько 200 тис. га землі сільськогосподарського призначення. З них 19 тис. га — під горіховими насадженнями і 42% — промислові горіхові сади. Останнім часом садівники надають перевагу фундуковим

Читати даліУкраїнський фундук набирає обертів. За смаком та ціною горіх буде конкурентним на світових ринках

Гіркі жнива. Як українська калина підкорює світові ринки

Киянин В’ячеслав Пічкур висадив на Хмельниччині 35 соток калини, щоб мати власну сировину для виробництва чаю. Сьогодні ж він із партнерами закуповує калину у тернопільських селах та переробляє ягоди на чай, який експортується до ОАЕ. «З початком війни ми з…

Читати даліГіркі жнива. Як українська калина підкорює світові ринки

Гайд зі створення равликової ферми з акцентом на локального споживача

Восени 2020 року в селі Нижчі Вовківці на Хмельниччині з’явилася равликова ферма «Епіравлик». Спочатку Альона Шибунько разом із чоловіком орієнтувалися на експорт, та згодом зрозуміли, що для них це невигідно — ціна живого равлика цьогоріч була на рівні 3,5 євро

Читати даліГайд зі створення равликової ферми з акцентом на локального споживача

Шлях до гектара спаржі довжиною в п’ять років

Баклім, Гійнлім та Гролім. Саме ці три сорти спаржі ростуть на полях сім’ї молодих фермерів із Житомирщини Олени та Сергія Панчуків. Зараз у них стартував п’ятий агросезон, який триватиме 50 днів. «Мій батько займається вирощуванням однорічних культур — зернових та

Читати даліШлях до гектара спаржі довжиною в п’ять років

Додаткові можливості: як зерновідходи пропустити через птахівництво

Птахівниче господарство на Волині, де утримується стадо білих гусей у 5 тис. голів, мало запит від потенційних клієнтів, які готові були закупити 100 тис. тушок за раз. Але для цього необхідно організувати потрібну кількість птиці та її забій. Усі інші…

Читати даліДодаткові можливості: як зерновідходи пропустити через птахівництво