МАЙСТЕРНЯ

Більше 150 л фруктового оцту та соусів. Як крафтові виробники готуються до нового сезону

24 лютого 2022 року застало сім’ю Олени Карети у Бучі. Вони дивом встигли виїхати і не опинитися в окупації. Майже два місяці в чужій оселі з повною відсутністю розуміння, що буде далі, кардинально змінили пріоритети Олени та її чоловіка Ігоря.…

Читати даліБільше 150 л фруктового оцту та соусів. Як крафтові виробники готуються до нового сезону

Сад, сік, сховище. Правило трьох «С» для побудови прибуткового яблучного бізнесу

За 40 км від Чернівців знаходиться Недобоївська громада, яку за правом можна вважати садівничою — тут під садами зайнята більша частина площ. І поки інші виробники працюють на ринку сировини, у господарстві «Пріма» зробили крок уперед — зайшли в переробку…

Читати даліСад, сік, сховище. Правило трьох «С» для побудови прибуткового яблучного бізнесу
Как понять что масляный фильтр неисправен?

Как понять что масляный фильтр неисправен?

Масляный фильтр – это ключевой элемент системы смазки автомобильного двигателя, который выполняет функцию очистки моторного масла от разнообразных примесей и загрязнений. Эти примеси могут включать в себя металлические частицы, возникающие из-за естественного износа двигателя, а также пыль, сажу и другие…

Читати даліКак понять что масляный фильтр неисправен?

Вертикальне фермерство в Україні: наскільки прибутковий цей бізнес

Третина витрат під час вирощування зелені на вертикальних фермах йде на електроенергію та воду. Саме над зменшенням цього основного сектору операційних витрат потрібно працювати виробникам, щоб досягти максимальної ефективності та прибутковості. Про ключові переваги вертикального фермерства та секрети бізнесу розповів…

Читати даліВертикальне фермерство в Україні: наскільки прибутковий цей бізнес

Черв’яки доїдять. Як волинська вермиферма збільшує виробництво біогумусу

Влітку цього року набув чинності Закон України «Про управління відходами», який зобов’язує підприємства, заклади громадського харчування, комунальні установи та інші суб’єкти утилізовувати органічні відходи відповідно до встановлених стандартів. Фактично цей документ запускає реформу управління відходами та наближає наше законодавство до…

Читати даліЧерв’яки доїдять. Як волинська вермиферма збільшує виробництво біогумусу

Невибаглива і живуча: шипшина може зайняти ділянки, які не підходять під інші культури

На Вінниччині на дослідній ділянці ТОВ «ФруТек» зібрали перший сигнальний врожай шипшини. У розсаднику не вирощують ягоди у промислових масштабах, а спеціалізуються лише на саджанцях. «У нас є випробувальні ділянки, там кожна культура висаджується у невеликій кількості для вивчення сорту,…

Читати даліНевибаглива і живуча: шипшина може зайняти ділянки, які не підходять під інші культури

Вирощування та реалізація: овочівник продає понад 1 тонну батату фейсбучним друзям

Головна особливість батату — це те, що він вирощується з розсади. Тож для того, щоб засадити ним велике поле, потрібно мати опалювану теплицю, у якій можна вирощувати розсаду. Про це AgroPortal.ua розповів одноосібник-овочівник із Полтавщини Сергій Марченко. Аграрій уже 3…

Читати даліВирощування та реалізація: овочівник продає понад 1 тонну батату фейсбучним друзям
Надежность в деталях: выбираем запчасти к трактору МТЗ

Надежность в деталях: выбираем запчасти к трактору МТЗ

Трактор МТЗ является неотъемлемой частью сельскохозяйственной техники во многих хозяйствах. Правильный выбор запчастей напрямую влияет на его работоспособность и долговечность. Сегодня мы рассмотрим, как подобрать качественные комплектующие, чтобы ваш трактор МТЗ служил верой и правдой. Значимость качественных запчастей для трактора…

Читати даліНадежность в деталях: выбираем запчасти к трактору МТЗ

Вхідний поріг у шоколадний бізнес доволі високий. Де знайти постачальника та кошти?

Коли у Юлії Савинської з’явилася ідея виготовляти крафтовий шоколад, вона вже мала все необхідне обладнання для старту, довелося купити лише меланжер за 28 тис. грн для перетирання какао-бобів. Все обладнання було з кондитерської та кав’ярні в Краматорську, яку власниці довелося…

Читати даліВхідний поріг у шоколадний бізнес доволі високий. Де знайти постачальника та кошти?

Золоті перепели. Ніша, яка приносить гроші у перший місяць роботи

Уже 10 років Надія Баланюк із Хмельниччини займається вирощуванням перепелів. ЇЇ шлях, як зазначає сама підприємиця, сміливо можна назвати тернистим: низький вихід яєць, втрата поголів’я та низькі ціни на продукцію. Та попри всі перешкоди вона впевнено йде до своєї мети,…

Читати даліЗолоті перепели. Ніша, яка приносить гроші у перший місяць роботи

Часник може стати альтернативою зерновим

Успішно вирощувати часник із повітряних бульбочок можна навіть на 1 га. Вклавши 45 тис. грн у посівний матеріал, можна отримати дохід близько 255 тис. грн. Такий вид діяльності особливо актуальний для віддалених сіл, де немає роботи. Про це AgroPortal.ua розповів…

Читати даліЧасник може стати альтернативою зерновим

Операція «індичка». Чи є в Україні якісна сировина для переробки

Тетяна та Олексій Клешньови у 2014 році вимушено переїхали з Луганщини до Дніпра. Після кількох років невизначеності та роздумів про майбутнє подружжя почало працювати над створенням хамону з індичої гомілки. Чому індичої? На той час сім’я перейшла на здоровий спосіб…

Читати даліОперація «індичка». Чи є в Україні якісна сировина для переробки