МАЙСТЕРНЯ

Розпочати бізнес під час війни: подружжя переселенців із Маріуполя створює унікальні сублімовані чаї

Власники бренду сублімованих чаїв Mounsea почали своє підприємництво у жовтні 2022 року, на 9-му місяці повномасштабної війни. На жаль, поки що скуштувати продукт можна не на всій території України, але виробники продовжують працювати та впевнені, що скоро настане перемога, і

Читати далі

Фокус на лаванду. Українські виробники об’єдналися задля збуту ефірної продукції

На Закарпатті за ініціативи ФГ «Лавандова Гора» створено всеукраїнську спільноту власників лавандових полів «Лавандові поля України». Про це AgroPortal.ua повідомляє автор ідеї та власник ФГ «Лавандова Гора» Юрій

Читати далі

Від купівлі тварин до відкриття туристичної локації. Як створити козину ферму з нуля

У селі Закриничне, що на Хмельниччині, Олександра Остап’юк разом із братом створили козину ферму «КозійДень», абсолютно нічого не знаючи про кіз. Сьогодні фермери зізнаються, що якби тоді розуміли всі ризики та краще вивчили ринок, то, можливо, й не започаткували б…

Читати далі
Ефективні засоби захисту рослин - ключ до успішного врожаю

Ефективні засоби захисту рослин – ключ до успішного врожаю

У сучасному світі, де все більшу роль відіграє органічне землеробство, знання про використання засоби захисту рослин стає невід’ємною частиною успішного агробізнесу. Вибір ефективних засобів захисту та їх правильне застосування може значно покращити якість і кількість врожаю. Розуміння засобів захисту рослин…

Читати далі
Рекламно-поліграфічна продукція: у чому її переваги

Рекламно-поліграфічна продукція: у чому її переваги

Рекламно-поліграфічна продукція: у чому її переваги Функціональність, практичність та зручність – саме такі вимоги пред’являються до канцелярського приладдя. А що можна сказати про такий вид поліграфічних товарів, як календарі, листівки, буклети, брошури, конверти? Їх найчастіше замовляють клієнти для того, щоб…

Читати далі

Обирати гібридне насіння та садити перед заходом сонця. Лайфхаки вирощування капусти

Олеся Костюшко з Волині вирощує 8 видів капусти: білоголову, червоноголову, цвітну, броколі, савойську, пекінську, брюссельську та кольрабі. Її мрія — велике капустяне поле, на яке зможуть приїжджати люди і самостійно збирати урожай. А поки фермерка пробує нові сорти

Читати далі

Залити водою та підрізати пагони під нуль. Як підготувати малину до зими?

Юлія Ніконенко з Дніпропетровщини разом із чоловіком уже 7 років займаються вирощуванням малини. Ягідним досвідом фермерка почала ділитися в своєму Instagram-блозі лише у липні цього року. До того вона довго слідкувала за колегами з агроринку і зрозуміла, що їхня сім’я…

Читати далі

Як перетворити вирощування тютюну на бізнес. Рекомендації єдиного в Україні «тютюнового» інстаблогера

Три роки тому на городі сім’ї Крупіних із села Зачепилівка, що на Харківщині, з’явився тютюн. Рослина виявилася дуже вибагливою — їй потрібне тепло, волога та постійний догляд. Попри ці складнощі, зачепилівці планують розширюватися та вже формують дегустаційні партії на

Читати далі

Замість джемів — борщові набори. Як війна змінює виробництвоства в 2022 році

Переробне підприємство «ФрутБанк» уже місяць готує сухі борщові набори для ЗСУ. Не маючи попереднього досвіду у цій справі, вони зуміли налагодити виробництво та вже направили захисникам на схід 300 пакетів таких наборів, а це — 1500 порцій борщу. Про це…

Читати далі

Садівництво під час війни: на Черкащині збиратимуть перший врожай обліпихи

У ФГ «Теолинське» очікують на якісний перший врожай з обліпихового саду. Незважаючи на пізню і досить прохолодну весну, погодні умови були сприятливими для висаджених сортів обліпихи, оскільки вони стійкі до температурних коливань. Війна спричинила складнощі з

Читати далі

Прибуток з кореня: фокус на стратегічних культурах, але експерименти тривають

Уже кілька років на Київщині фермер вирощує імбир, але війна внесла свої корективи: довелося збільшити посівні площі під житом та пшеницею, а також розширити насадження чуфи. Якщо в господарстві встигнуть справитися зі стратегічно важливими нині культурами, традиційно

Читати далі